NOS op 3 Tech Podcast: Wie koopt een telefoon van 1159 euro?

time icon Aangepast
AFP
Luister naar de Tech Podcast

Schema

0:00 Apple
14:45 Syrië
23:04 Kaspersky

We blikken terug op de najaarspresentatie van Apple met 3FM-DJ en Applekenner Michiel Veenstra. Apple presenteerde hier zijn nieuwste iPhone van bijna 1200 euro. We bespreken wat er voor technische snufjes in deze iPhone zitten, en of dit echt zo baanbrekend is als Apple zelft beweert.

YouTube probeert schokkende video's van de oorlog in Syrië zo snel mogelijk offline te halen, maar mensenrechtenorganisaties, en zelfs de Verenigde Naties, zijn daar bezorgd over. Want daarmee verdwijnt ook bewijsmateriaal waarmee terroristen vervolgd kunnen worden, vertelt NOS op 3-eindredacteur Helen Verkaik.

De Amerikaanse overheid mag geen antivirusprogramma's meer gebruiken van het Russische bedrijf Kaspersky Lab, omdat ze die niet vertrouwen, vertelt techredacteur Nando Kasteleijn. De Amerikanen zijn bang voor Russische achterdeurtjes, maar is die angst terecht?

De NOS op 3 Tech Podcast

Wekelijks praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 16.30 uur staat de nieuwe aflevering online.

Waar vind je de podcast?

- Abonneer je in je favoriete podcast app zoals Overcast of iTunes
- In de 3FM app, onder Podcasts
- Gebruik de directe RSS-link (voor de nerds)
- Alle podcasts vind je terug op Soundcloud