Aangepast

Miljoenen reacties op Nederlandse foto van Linkin Park-zanger

Vannacht kreeg 3FM-fotograaf Ben Houdijk een appje: heeft Linkin Park nu jouw foto gedeeld? De foto hierboven is gemaakt in de Ziggo Dome, op 20 juni en is nu gedeeld via allerlei officiële Linkin Park-kanalen.

"Dat deze foto nu wordt gebruikt is zo dubbel. De aanleiding is enorm triest en echt verschrikkelijk", zegt Ben over zijn foto die nu miljoenen keren wordt gedeeld. "Maar tegelijkertijd is het ook heel mooi. Ik heb deze foto nooit hiervoor gemaakt, maar blijkbaar zit er zo veel gevoel in dat hij nu heel goed past."

Het nummer dat Linkin Park na diens dood opdroeg aan Chris Cornell, One More Light, is ook het nummer dat Chester Bennington zingt op de foto hierboven.

Who cares if one more light goes out?
In a sky of million stars,
it flickers, flickers.

Ben: "De lading van de foto is er een die deze trieste gebeurtenis helder vat. Bennington wordt nu op handen gedragen, precies zoals op die avond, toen er ook 15.000 fans in de zaal zaten en hem op handen droegen. Maar toen nog om heel andere redenen."

Ik had liever gehad dat de foto nog 40 jaar op de plank was blijven liggen.

Fotograaf Ben Houdijk

Ben is verrast dat Linkin Park juist zijn foto koos om te delen: "Hij is een zanger van een band die al twintig jaar tot de grootste van de wereld behoort, dus er moeten honderdduizenden foto's van hem zijn."

"Het klink cliché, maar ik heb er die avond geen moment aan gedacht dat hij niet lekker in zijn vel zat."

Ben maakte in de Ziggo Dome meer foto's, een aantal zie je hieronder:

  • Ben Houdijk
  • Ben Houdijk
  • Ben Houdijk

Op het moment dat Ben zijn foto maakte ging er eigenlijk niet zoveel door hem heen: "Ik ben dan alleen maar bezig met het maken van een toffe foto. Het is natuurlijk een prachtig moment, een sterk beeld. Maar op dat moment heb ik geen benul van de lading die zo'n foto krijgt."

Bens foto is niet eerder gepubliceerd, omdat hij in opdracht van het management van Linkin Park foto's maakte. "Een maand geleden hebben ze die van mij gekregen. Ik heb daar toen verder niets meer van gehoord tot aan vandaag", zegt Ben. "Ik had liever gehad dat de foto nog 40 jaar op de plank was blijven liggen dan dat de hele wereld zijn foto nu ziet met deze aanleiding."

Deel artikel: