NOS op 3 Tech Podcast: De nieuwe aftapwet en robots leren aanraken

time icon
123RF / Linda Buckling
Luister naar de Tech Podcast

Schema

0:00 Aftapwet
09:50 Robots aanraken
20:25 Apple

Na veel kritiek heeft de Eerste Kamer ingestemd met de nieuwe aftapwet. Daardoor krijgen de inlichtingendiensten AIVD en MIVD meer bevoegdheden om internetverkeer in de gaten te houden. Techredacteur Joost Schellevis vertelt wat dit voor jou betekent.

Sociale robots komen eraan, maar hoe zorg je dat bijvoorbeeld een robothondje of een thuishulp-robot het verschil herkent tussen een aai en een tik? Merel Jung van de Universiteit Twente is onlangs gepromoveerd op dat onderwerp.

De iPhone 8 komt eraan, en omdat de iPhone dit jaar 10 jaar bestaat verwachten veel mensen dat Apple alles uit de kast gaat halen om indruk te maken. Maar in het geruchtencircuit wordt gefluisterd dat Apple moeite heeft om alles op tijd af te krijgen, en er wordt zelfs gesproken over paniek achter de schermen. Techredacteur Nando Kasteleijn praat je bij.

De NOS op 3 Tech Podcast gaat even op zomerstop. Donderdag 24 augustus zijn we weer terug.

De NOS op 3 Tech Podcast

Wekelijks praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 16.30 uur staat de nieuwe aflevering online.

Waar vind je de podcast?

- Abonneer je in je favoriete podcast app of via iTunes
- In de 3FM app, onder Podcasts
- Gebruik de directe RSS-link (voor de nerds)
- Alle podcasts vind je terug op Soundcloud