NOS op 3 Tech Podcast: hoera voor de iPhone en een nieuwe wereldwijde virusuitbraak

time icon
AFP
Luister naar de Tech Podcast

Schema:

0:00 Cyberaanval
12:17 Boete voor Google
18:19 Illegaal downloaden
23:17 iPhone 10 jaar

De wereld werd opnieuw opgeschrikt door een cyberaanval die veel bedrijven en instanties lamlegde. In eerste instantie leek het virus op ransomware, maar in de loop van de week bleek het toch anders te liggen, vertelt techredacteur Joost Schellevis.

Google heeft van de Europese commissie een boete van bijna 2,5 miljard euro gekregen omdat het bedrijf vals zou hebben gespeeld met Google Shopping. Maakt zo'n boete indruk op Google? Techredacteur Nando Kasteleijn betwijfelt het.

Nederlanders downloaden minder vaak illegaal muziek en films dan een paar jaar geleden, blijkt uit onderzoek. Socialredacteur Jonna ter Veer vertelt welke oorzaken dat heeft.

Hiep hiep hoera, de iPhone blaast vandaag tien kaarsjes uit! Op 29 juni 2007 was de allerleerste iPhone voor het eerst te koop in Amerika. We blikken terug op die lancering en vragen ons af of de eerste iPhone eigenlijk wel een goede telefoon was.

De NOS op 3 Tech Podcast

Wekelijks praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 16.30 uur staat de nieuwe aflevering online.

Waar vind je de podcast?

- Abonneer je in je favoriete podcast app of via iTunes
- In de 3FM app, onder Abonnementen
- Gebruik de directe RSS-link (voor de nerds)
- Alle podcasts vind je terug op Soundcloud