NOS op 3 Tech Podcast: De grootste gamebeurs ter wereld en walvissnot

time icon
Nintendo

Het is een spannende week voor gamers over de hele wereld, want de E3 is weer bezig. Dat is de grootste gamebeurs van de wereld waar veel nieuwe spellen worden aangekondigd en vaak maanden voor de release al speelbaar zijn. Gamejournalist Erik Nusselder van Gamer.nl en NOS-redacteur Nik Wouters vatten het belangrijkste nieuws voor je samen.

Wetenschappers gebruiken drones om snot van walvissen op te vangen. Je kan uit snot namelijk allerlei informatie over deze bedreigde dieren vissen en die data gebruiken om de walvissen te helpen, vertelt socialredacteur Jonna ter Veer.

Vandaag is in de hele EU het nieuwe roamen ingegaan. Hierdoor kun je in andere Europese landen bellen en internetten zonder bij te betalen. Je kunt deze podcast dus gewoon luisteren aan het Spaanse strand, en dan hoor je gelijk wat de addertjes onder het gras zijn.

Luister naar de Tech Podcast

Schema

0:00 E3
15:45 Walvissnot
22:30 EU-Roamen

De NOS op 3 Tech Podcast

Wekelijks praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 16.30 uur staat de nieuwe aflevering online.

Waar vind je de podcast?

- Check de podcast op SoundCloud
- Abonneer je via iTunes
- In de 3FM app, onder Download For The Road (ook offline te beluisteren)
- Gebruik de directe RSS-link (voor de nerds)
- Alle podcasts vind je hier terug of op Soundcloud