NOS op 3 Tech Podcast: een drone(piloot) in de studio en hackende Russen

time icon Aangepast
NOS

Russische hackers staan flink in de spotlights dezer dagen. Volgens CNN hebben ze deze week ingebroken bij het staatspersbureau van Qatar om daar nepnieuws te verspreiden. En er kwamen documenten naar buiten over de rol van Russische hackers bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen: een fabrikant van stemcomputers en lokale overheden waren het doelwit. Joost Schellevis weet er alles over.

En we hebben een dronepiloot in de studio. Jelmer Poelsma racet met zijn kleine drone, die maar liefst 120 kilometer per uur gaat. De verbazing in de studio was groot, maar Jelmer had zijn drone bij zich en kon alles uitleggen. Wil je meer zien, check dan even zijn kanaal op YouTube.

Apple had deze week weer hun ontwikkelaarsconferentie, waar ze onder meer een speaker lieten zien waar je mee kan praten, de Homepod. Nando Kasteleijn gaat vertellen of dat een goed idee is.

Tijdschema

0:00 Opening
1:10 Russische hackers
8:40 Dronepiloot
17:25 Homepod

Luister de podcast terug

Wekelijks praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 16.30 uur staat de nieuwe aflevering online.

Waar vind je de podcast?

- Check de podcast op SoundCloud
- Abonneer je via iTunes- In de 3FM app, onder Download For The Road (ook offline te beluisteren)
- Gebruik de directe RSS-link (voor de nerds)
- Alle podcasts vind je hier terug of op Soundcloud