NOSop3

NOSop3

'Als Ariana weer het podium op kan, kan ik op mijn hardst voor haar zingen'

Veel politie op de been bij het benefietconcert in Manchester NOS

In het Old Trafford cricketstadion in Manchester is het benefietconcert voor de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag in de Manchester Arena begonnen.

De twee arena's liggen hemelsbreed niet veel meer dan 6 kilometer uit elkaar. De eerste was de plek van de aanslag bij het concert van Ariana Grande op 22 mei. De tweede is vandaag de locatie van het benefietconcert om de slachtoffers van de aanslag te eren.

Het is feestelijk en droevig tegelijk. Een heel scala aan artiesten treedt vanavond op: Ariana Grande natuurlijk, maar ook Justin Bieber, Take That en Coldplay. De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de aanslag op 22 mei en hun familie.

#OneLoveManchester (Live)

Leah en Jade van 20 staan met een sticker met 'we stand together' te wachten tot het concert begint. Ze zijn hier om de 22 omgekomen mensen te herdenken, vertellen ze. "Het wordt emotioneel vandaag, maar het is heel mooi dat dat iedereen bij elkaar komt."

Leah (l) en Jade NOS

Het was een race tegen de klok om dit concert te organiseren, zeker met de verhoogde veiligheidsmaatregelen. "Wat er gisteren in Londen is gebeurd, maakt het wel enger", vertelt Jade. "Maar er is veel politie en ik denk dat iedereen zich wel veilig voelt."

Cez van 17 was bij het concert van Ariana op 22 mei, en vandaag is ze er weer bij. Ze heeft zelfs een tattoo laten zetten met 22 mei 2017 in Romeinse cijfers. "De tattoo is niet de datum van een bomaanslag; het is om me eraan te herinneren dat ik dankbaar moet zijn voor wat alles wat ik heb."

De tattoo van Cez NOS

"De aanslag bij het concert was het engste dat ik ooit heb meegemaakt", vertelt Cez. "Ik zei tegen mezelf 'dit is het', en 'ik ga dood'. De afgelopen twee weken waren heel erg moeilijk. Ik ben bang om vanavond weer te gaan, maar zet mijn angst opzij voor de families die iemand hebben verloren. Als Ariana vanavond weer het podium op kan, dan kan ik op mijn hardst voor haar zingen, hoe moeilijk dat ook is."

Het concert wordt eigenlijk overal ter wereld live uitgezonden, op televisie en online. In Nederland kijk je vanaf 20.00 uur op NPO 3, of de livestream op YouTube.

Wij zijn erbij in Manchester, volg nosnieuws op Snapchat, of de Instagram Stories van noskort of nosop3.