NOSop3

NOSop3

Scholier mag naar prestigieus Yale door liefde voor pizza

Carolina mag naar Yale door haar liefde voor pizza's Twitter

"Wanneer de bezorger op mijn deurbel drukt, verander ik onmiddellijk in een van Pavlovs honden" en "het accepteren van die warme, kartonnen dozen bij mijn voordeur is mijn tweede natuur".

De zinnen hierboven staan in het essay dat scholiere Carolina Williams uit Tennessee schreef om toegelaten te worden tot de prestigieuze Yale University.

Die acht doodnormale puntjes roepen gevoelens op van onafhankelijkheid, troost en geluk.

Pizzaliefhebber Carolina

Voor de aanvraag moest ze een persoonlijk essay schrijven over iets wat ze fijn vindt om te doen. En dat was voor Carolina een pizza bestellen bij pizzaketen Papa John's. Dus schreef ze dat op.

En hoe. "Ik zal altijd graag pizza's blijven bestellen, vanwege de manier waarop die acht doodnormale puntjes in staat zijn om gevoelens van onafhankelijkheid, troost en geluk op te roepen", zo verwoordde ze haar liefde voor het ronde Italiaanse broodgerecht.

Om een paar weken een brief te krijgen waarin stond dat ze was toegelaten tot de uni.

Het essay lijkt indruk te hebben gemaakt. Ze werd niet alleen toegelaten, maar kreeg ook een persoonlijk briefje van een van de leden van de toelatingscommissie.

"Als een mede-liefhebber van pizza maakte je essay me erg aan het lachen. Na het behandelen van je aanvraag, heb ik ook meteen pizza besteld", staat daarin, laat Carolina zien op Twitter.

Ook de pizzaketen vindt het verhaal van Carolina prachtig. Twitter

Het essay was trouwens niet de enige reden dat Carolina toegelaten werd. Volgens The Tennessean had ze heel hoge cijfers en deed ze veel extra cursussen.

Uiteindelijk blijft het bij een mooi verhaal. Carolina heeft namelijk inmiddels besloten niet naar Yale te gaan, heeft ze Amerikaanse media laten weten. Ze gaat aan business en economie studeren aan de Auburn University in Alabama.