NOS op 3 Tech Podcast: is een enkelband te hacken? En dakpannen van Tesla

time icon
ANP

Vorig jaar hebben 35 criminelen hun enkelband doorgeknipt om zo te ontsnappen. Maar hoe werkt een enkelband technisch eigenlijk, en zijn die dingen niet te hacken? Techredacteur Tim van Steenbergen geeft een lesje enkelband.

Is Uber nou een techbedrijf of een taxibedrijf? Die vraagt ligt nu bij de hoogste Europese rechter en kan bepalend zijn voor de toekomst van het bedrijf, vertelt techredacteur Nando Kasteleijn.

Vanaf volgend jaar kan je niet alleen een Tesla voor je huis hebben staan, maar ook op je huis. Het bedrijf brengt namelijk zonnepanelen op de markt die eruit zien als gewone dakpannen, vertelt socialredacteur Jonna ter Veer.

Deze week werden de eerste kwartaalcijfers van Snapchat bekendgemaakt, sinds het moederbedrijf naar de beurs ging. En het gaat niet zo lekker, de koers is flink onderuit gezakt.

Luister naar de Tech Podcast

Schema

0:00 Uber
8:40 Enkelband
17:18 Snapchat
24:51 Tesla dakpannen

De NOS op 3 Tech Podcast

Wekelijks praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 16.30 uur staat de nieuwe aflevering online.

Waar vind je de podcast?

- Check de podcast op SoundCloud
- Abonneer je via iTunes
- In de 3FM app, onder Download For The Road (ook offline te beluisteren)
- Gebruik de directe RSS-link (voor de nerds)
- Alle podcasts vind je hier terug of op Soundcloud