NOS op 3 tech podcast: politie wil datawetenschappers 'vangen'

time icon
Zimmytws/123RF

De politie gaat samenwerken met wetenschappers om meer informatie uit smartphones en computers van verdachten te kunnen halen. Dat project heet Politielab. Drie promovendi van de Universiteit van Amsterdam gaan daarvoor hun promotieonderzoek doen bij de politie.

Wie zoeken ze? En wat hopen ze te gaan vinden? We praten erover met Theo van der Plas (de enige die ooit gewapend bij ons aanschoof), programmadirecteur digitalisering en cybercrime van de politie.

Snode plannen van Spotify?

Een slim horloge, speaker of bril van Spotify? Het bedrijf lijkt de ambitie te hebben om zelf hardwareproducten te gaan ontwikkelen. We weten er nog niet veel over: afgelopen maandag zette het bedrijf twee vacatures online; eentje is inmiddels weer verwijderd. Techredacteur Nando Kasteleijn speculeert over deze mysterieuze zet.

Google's digi-bieb

Google werkte jarenlang aan de grootste digitale bibliotheek ter wereld, Google Books. Maar nu, na vijftien jaar, is het project gestopt. Doei moeite, doei 25 miljoen boeken? NOS op 3-redacteur Tim van Steenbergen kan het niet geloven en probeert het te ontrafelen: hoe dan?

Luister naar de Techpodcast

In deze podcast praten Jonna ter Veer en haar gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdagmiddag staat de nieuwe aflevering online. Maar deze krijg je nu al, omdat het morgen Koningsdag is.

Waar vind je de podcast?

- Check de podcast op SoundCloud
- Abonneer je via iTunes
- In de 3FM app, onder Download For The Road (ook offline te beluisteren)
- Gebruik de directe RSS-link (voor de nerds)
- Alle podcasts vind je hier terug of op Soundcloud