NOS op 3 Tech Podcast: social shopping en digitaal briefgeheim

time icon Aangepast
123RF / Yuliia Davydenko

In de grondwet staat vastgelegd dat niemand zomaar jouw post mag bekijken, maar over e-mail of WhatsAppjes staat niks. Dat is niet meer van deze tijd, vindt een meerderheid in de Tweede Kamer. Daarom wordt ook digitale communicatie in de grondwet opgenomen, vertelt NOS op 3-redacteur Nick Felix.

Volgens geruchten werkt Apple aan sensoren die kunnen helpen bij de behandeling van Diabetes. Apple is niet het enige techbedrijf dat bezig is met medische innovatie. Techredacteur Nando Kasteleijn vraagt zich af of na de telecomsector ook de medische wereld op z'n kop wordt gezet door techbedrijven. 

Terwijl gewone winkels het nog zwaar hebben in de concurrentiestrijd met webwinkels, is het online shoppen zoals we dat nu kennen eigenlijk ook al achterhaald. Volgens verschillende ondernemers is 'social shoppen' via social influencers helemaal de toekomst. Economieredacteur Nik Wouters vertelt wat dat inhoudt.

Luister naar de Tech Podcast

Schema

0:00 Digitaal briefgeheim
7:19 Techbedrijven spelen doktertje  
16:20 Social shopping

De NOS op 3 Tech Podcast

Wekelijks praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 16.30 uur staat de nieuwe aflevering online.

Waar vind je de podcast?

- Check de podcast op SoundCloud
- Abonneer je via iTunes
- In de 3FM app, onder Download For The Road (ook offline te beluisteren)
- Gebruik de directe RSS-link (voor de nerds)
- Alle podcasts vind je hier terug of op Soundcloud