NOS Op 3
Love Assist

Als Glenn da Silva over zijn afstudeerproject vertelt, wordt er vaak gelachen. De 24-jarige starter heeft namelijk sekshulpmiddelen voor ouderen ontworpen. "Tegen iedereen die er lacherig over doet zeg ik: wacht maar. We komen allemaal op  het punt dat we oud zijn en ook gewoon seks willen hebben." 

Glenn ontwikkelde twee producten: een rollator met een bewegend schuifstoeltje en een kruk die een been omhoog kan houden in bed. Bijvoorbeeld voor lepeltje-lepeltje. "Dat is sowieso een makkelijk standje voor ouderen." Net als de missionarishouding, de vrouw bovenop of op de buik. "Met doggy-style hoef je bij ouderen niet aan te komen", lacht Glenn, "tenzij je heel fit bent." 

Tijdens zijn onderzoek aan de Rotterdamse kunstacademie viel het Glenn op dat er weinig aandacht is voor de seksuele behoeftes van ouderen in onze maatschappij. "Het blijft toch altijd een beetje een taboe. Ik kwam erachter dat er best wel behoefte is maar dat er niet snel over gepraat wordt." 

Glenn vertelt over zijn project in de YouTube-serie Een Goed Verhaal van NOS op 3.

Naast de producten, die overigens nog niet op de markt zijn, wil Glenn het concept verder uitbreiden. "Hoe tof zou het zijn als ouderen naar een plek kunnen gaan om seks te hebben. Daar zijn dan bijvoorbeeld ook mensen uit de zorg aanwezig om te helpen. Op een superrespectvolle en zorgzame manier." 

Een sekshotel voor ouderen wil Glenn het niet noemen. "Maar hoe het dan wel precies moet heten weet ik nog niet", lacht hij, "een liefdesnestje?" 

Glenn hoopt dat over een paar jaar in ieder geval één koppel gebruik heeft kunnen maken van zijn ideeën. En dat dan ook het taboe op seksende ouderen doorbroken is. 

Waar je de hulpmiddelen in de toekomst kan krijgen, weet Glenn nog niet. "Misschien dat ze gewoon in het pakket bij een zorgverzekering opgenomen worden." Maar hij hoopt vooral dat ze uiteindelijk in de winkels van Christine Le Duc belanden en dat ze tussen de vibrators en de dildo's staan. "Als ouderen bij dit soort winkels mijn producten kopen, dan weet je dat het taboe er helemaal af is."

STER reclame