NOSop3

NOS op 3 Tech Podcast: Dit moet het antwoord zijn op illegaal films downloaden

Aangepast
Marvel

Hoe kun je nog veilig stemmen tegenwoordig, zonder kans dat je gehackt wordt door het buitenland? Als je het nieuws hierover deze week hebt gevolgd zou je er moedeloos van kunnen worden. Ethisch hacker Sijmen Ruwhof ontdekte hoe lek het systeem is, en vertelt wat we kunnen doen om veilig te kiezen.

Bijna iedereen kijkt wel eens online een filmpje of serie. Maar niet iedereen betaalt daar netjes voor, en daar baalt de filmindustrie natuurlijk van. Om het de legale kijker makkelijker te maken is deze week een handige gids gelanceerd, vertelt Jaap Bruijnen van de NVPI, de brancheorganisatie van de entertainmentindustrie. 

En veel mensen zijn al verslaafd aan Facebook op hun telefoon, maar het bedrijf wil ook het grote scherm in je huiskamer gaan veroveren. Volgens geruchten werken ze aan een eigen tv kanaal, zegt techredacteur Nando Kasteleijn

Dit moet het antwoord zijn op illegaal films downloaden

Wekelijks praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 16.30 uur staat de nieuwe aflevering online.

Waar vind je de podcast?

- Check de podcast op SoundCloud
- Abonneer je via iTunes
- In de 3FM app, onder Download For The Road (ook offline te beluisteren)
- Gebruik de directe RSS-link (voor de nerds)
- Alle podcasts vind je hier terug of op Soundcloud