Aangepast

NOS op 3 Tech Podcast: wonderoverhemd, Snapnieuws en de kattenbakbijvuller

Voetbalcoaches, zakenmannen en hipsters opgelet: met dit witte overhemd kun je zweten zonder zweetplekken. En mors je erop, dan is een bekertje water genoeg om de vlek te laten verdwijnen. Slimme nanotechnologie of te mooi om waar te zijn? We testen het live in de uitzending met Lotte Vink en Kasper Brandi van LabFresh door koffie over Kaspers witte shirt te gooien.

CES

Gisteren is in Las Vegas 's werelds grootste gadgettechbeurs begonnen, CES. Welke merkwaardige hebbedingen kunnen we verwachten? En welke Hollandse start-ups moeten we in de gaten houden? Economieredacteur Nik Wouters ziet wel toekomst voor de Babywatcher, een scanner waarmee aanstaande ouders zelf babyecho's kunnen maken. Sceptisch over gadgets is hij ook, want: een kattenbakbijvuller?!

Snapchat vs. Instagram Stories

2017 wordt een spannend jaar voor Snap Inc., het moederbedrijf van Snapchat. Facebook, de eigenaar van Instagram, zit ze flink op de hielen. Vorig jaar lanceerden ze Instagram Stories, bijna een kopie van Snapchat. En een aantal social influencers maakt geen Snaps meer, maar Stories. Dus wil Snapchat publiekslieveling blijven, dan moeten ze innoveren. Liam Tjoa, oprichter van het Snapchat marketing-productiebedrijf GoSpooky, vertelt hoe.

En oh ja, mocht je denken: wat heeft vaste presentator Casper Meijer een hoge stem gekregen? Hij werd vandaag vervangen door NOS op 3 social media redacteur Jonna ter Veer.

Deel artikel: