Dit jaar staat het Glazen Huis in Breda, waar Domien Verschuuren en Frank van der Lende zes dagen platen gaan draaien

Domien, Frank en poes in Glazen Huis tijdens Serious Request

Niet drie, maar twee dj's zitten dit jaar in het Glazen Huis opgesloten tijdens 3FM Serious Request. Domien Verschuuren en Frank van der Lende zullen vanaf 18 december een week lang plaatjes draaien voor een goed doel: het voorkomen en behandelen van longontsteking bij kinderen. Het Glazen Huis staat dit jaar in Breda.

Voor Verschuuren is het de derde keer in het Glazen Huis. Voor Van der Lende is het de eerste keer. Vorig jaar zat hij tijdens de actie 24 uur lang als sidekick opgesloten met de dj's. Het duo krijgt, omdat een derde dj ontbreekt, een poes mee in het Glazen Huis.

Voor de dertiende editie heeft 3FM gekozen voor een andere opzet: in Breda is niet alleen een Glazen Huis, maar ook een clubhuis in poppodium Mezz. Ook gaan er meer dj's het land in om mee te helpen met allerlei publieksacties. Dat is volgens 3FM de reden dat er geen derde dj in het Glazen Huis zit.

Longontsteking

De opbrengst wordt dit jaar gebruikt om longontsteking onder kinderen aan te pakken, waar jaarlijks ruim 900.000 kinderen aan sterven. Volgens Merlijn Stoffels van het Rode Kruis is dat makkelijk te voorkomen. "Door te zorgen dat er schoon drinkwater is bijvoorbeeld. Maar ook dat er vaccinaties en antibiotica beschikbaar zijn."

In landen als Ethiopië, Sudan en Haïti weten ouders vaak niet wanneer hun kind een longontsteking heeft. Het Rode Kruis wil hen helpen dit op tijd te herkennen en te laten behandelen.

Opbrengst

Het is het dertiende jaar op rij dat de actie wordt georganiseerd. Vorig jaar stond het huis in Heerlen en werd er ruim 8,5 miljoen euro opgehaald. Dat was minder dan voorgaande jaren.

Deel artikel: