3FM
NOS Op 3

Dj Timur Perlin vertrekt bij 3FM en stopt met radiomaken. Dat heeft hij bekendgemaakt in zijn middagshow op de radiozender. Perlin presenteert samen met Rámon Verkoeijen iedere werkdag Superradio tussen 12.00 uur en 14.00 uur. 

Als reden voor z'n vertrek geeft Perlin aan dat hij iets anders wil. "Na acht jaar 3FM dacht ik: ik wil iets nieuws in mijn leven. Ik kon eigenlijk niet vinden wat ik zou willen doen, totdat ik een maand vrij was en zo vrolijk werd van helemaal niets doen. Ik ga minimaal een jaar helemaal niks doen. Gewoon een beetje lummelen. Ik denk dat ik daar gelukkig van word."

Radio-dj Timur kondigt z'n vertrek aan

12,5 jaar Giel

Eerder deze week kondigde Giel Beelen ook al aan dat hij ophoudt met zijn ochtendshow op 3FM. Hij had dat liever nog even voor zich gehouden, maar nadat geruchten in de media waren beland kon hij er niet meer omheen

"Het leek me beter, leuker en goed voor iedereen om op een gegeven moment een einde te maken aan iets wat ik nog steeds met heel veel liefde en plezier doe", zei Giel toen in zijn show.

Luistercijfers

In 2015 bestond 3FM 50 jaar en het aantal luisteraars daalt. Volgens de laatste meting heeft 3FM het laagste marktaandeel in tien jaar. 

Vorig jaar vertrok dj-duo Coen & Sander naar 538 en Gerard Ekdom naar Radio 2. Daarop sloeg de radiozender een nieuwe weg in en gaf bijvoorbeeld jong talent een kans. Frank van der Lende ging de middagshow doen. Wie of wat op welke plek terecht komt door het vertrek van Giel Beelen uit de ochtend en Timur Perlin uit de middags is onduidelijk.

STER reclame