NOS Op 3
Hangover Bar

In Amsterdam opent eind deze maand een bar waar je alleen naar binnen mag met een kater. In de Hangover Bar geen bier, maar gezonde smoothies en bedden om je roes uit te slapen. 

Creatief ondernemer Joep Verbunt - bekend van onder meer discoboodschappen en een kantoorrave - heeft een oude garage verbouwd tot de volgens hem ideale plek om je kater te bestrijden. 

"We hebben een groene oase gemaakt met veel planten en palmbomen, om in alle rust bij te komen", zegt Verbunt. "Ook staan er twaalf bedden waar je weer in terug kunt kruipen. Daar heb je een eigen tv waar je katervriendelijke series en films kunt kijken. Denk bijvoorbeeld aan een marathon van Friends of een aflevering van Bob Ross."

Een biertje kun je er niet krijgen, maar wel is er een smoothiebar en vanuit je bed is er een katerbestrijdend menu te bestellen. Ook is er een zuurstofbar om je longen te zuiveren.

Trainingsbroek

Het idee is dat feestgangers na het uitgaan eerst thuis even een dutje doen. Vanaf 10.00 uur zijn ze dan welkom in de Hangover Bar. Althans, als ze wel echt een kater hebben. "Je moet er wel een beetje onfris uitzien. Wij moedigen aan gewoon met je haar in een knot en in een trainingsbroek te komen. Helemaal gestyled kom je er niet in."

De bar opent vrijdag 23 september de deuren en blijft maar drie dagen open. "Daarna gaan we kijken of we het concept misschien nog in andere steden kunnen uitvoeren, of dat we misschien wel een permanente plek kunnen krijgen." 

STER reclame