NOS Op 3
NOS

Robin Leembruggen is 23 en woont in China om daar jonge gasten te spotten met dj-talent. "Als je nu naar de wereldkaart kijkt, zie je eigenlijk dat dance-muziek overal wel gaande is, maar China ontbreekt nog heel erg." Daarom haalde hij Zhu Yihan van 17 naar Nederland en dropte hem hier als Chace.

"Hier maken we muziek en gaan we langs festivals. Chace heeft net een tour van twee maanden achter de rug en hij stond onder meer op Tomorrowland. Op die manier krijgt 'ie meer ervaring en kan hij zo andere Chinezen laten zien wat dance is."

Twee jaar geleden werd Robin door festivalorganisator Art of Dance (het bedrijf achter Dominator en Masters of Hardcore) naar China gestuurd. Robin begon in Beijing, maar kwam er al gauw achter dat de dance-scene zich vooral in Shanghai afspeelde, dus verhuisde hij daarheen.

"Daar kwam ik via via in contact met allerlei jonge dj's en zo ontmoette ik Chace. Hij is nu één van de drie dj's die ik begeleid." En zeg nu zelf, als je als bedrijf een dj hebt die een hit scoort in een land met 1,3 miljard mensen is dat commercieel heel interessant.

STER reclame