Borstvoedend de straat op in Argentinië als protest

In verschillende steden in Argentinië zijn duizenden vrouwen de straat op gegaan om borstvoeding te geven. Daarmee protesteerden ze tegen de politie, die eerder deze week Constanza Santos aansprak toen ze haar baby borstvoeding gaf in het openbaar.

Het is in het Zuid-Amerikaanse land legaal om je kind op straat borstvoeding te geven. Demonstranten namen borden mee met daarop onder meer 'het is ons recht om borstvoeding te geven'.

De zusjes Marisol en Mayra uit Escobar reisden af naar San Isidro, een plaats in de provincie Buenos Aires, want zij vonden het "belachelijk" dat "borsten geen probleem vormen als ze op posters op straten of op televisie worden getoond, maar dat het niet wordt toegestaan als een moeder haar kind voedt", schrijft de Buenos Aires Herald.

Niet alleen liepen vrouwen mee in een mars, ook op sociale media uitten mensen hun onvrede over de politieactie met #TeteadaMasiva.

Ook kinderrechtenorganisatie Unicef zegt dat borstvoeding geven een fundamenteel recht is en dat de staat, gezondheidsinstellingen, families en de gemeenschap zich in moeten zetten om dit recht te beschermen.

De agenten die Santos aanspraken toen ze borstvoeding gaf, zijn tijdelijk met verlof gestuurd. De lokale politie gaat agenten daarnaast training geven over borstvoeding in het openbaar.

Deel artikel: