Joost, Casper, Nando, Jonna

NOS op 3 Tech Podcast: Pokémonhype en genaaid door datingsite

In een week tijd lijkt de hele wereld Pokémon Go te spelen. Het spel is nog niet eens uit in Nederland, maar toch ziet NOS Op 3-socialredacteur Jonna ter Veer overal op straat mensen met de smartphone in de hand zoekend rondlopen. Hoe heeft het zó kunnen exploderen, en hoe lang duurt de hype nog?

Waar de een naar een Pikachu zoekt, is de ander op zoek naar iets veel wezenlijkers: liefde en seks. Datingssites spelen hier gretig op in en laten deze mensen (vooral mannen) duizenden euro's betalen om met niet-bestaande vrouwen te chatten - en voor dates die nooit zullen plaatsvinden. NOS-techredacteur Joost Schellevis schrijft hier regelmatig over en legt uit waarom mensen er toch telkens intrappen.

Tot slot spreken we met Duitsland-correspondent Jeroen Wollaars. In zijn laatste zomercolumn liet hij zien hoe lastig het is om in Berlijn zonder cash geld op zak over straat te gaan. Waarom vertrouwen de Duitsers digitaal betalen niet? Ook te gast: NOS-techredacteur Nando Kasteleijn.

Elke week praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en social media. Elke donderdag om 16.30 uur staat de nieuwe aflevering online.

Waar vind je de podcast?

- Abonneer je via iTunes
- In de 3FM app, onder Download For The Road (ook offline te beluisteren)
- Check de podcast op SoundCloud
- Gebruik de directe RSS-link (voor de nerds)
- Alle podcasts vind je hier terug of op Soundcloud

Deel artikel: