Privéfoto

Ninja Warrior komt naar Nederland

Al acht jaar is het een enorm succes in Amerika en nu komt de sport-entertainment-show ook naar Nederland: Ninja Warrior. Een combinatie van Wipe-Out en apenkooi, maar dan nog iets zwaarder. SBS6 bevestigt dat de productie inmiddels is opgestart. Deelnemers kunnen zich binnenkort aanmelden om te strijden voor de titel Ninja Warrior. Tot vreugde van fan Perry.

Sasuke vs Ninja Warrior

Ninja Warrior is gebaseerd op de Japanse televisieserie Sasuke. Honderden deelnemers proberen een parcours met allerlei obstakels zo snel mogelijk af te leggen zonder te vallen. Zo proberen ze een plekje te krijgen in de nationale finale, om uiteindelijk de ultieme Ninja Warrior te worden.

Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. In Japan zijn al 32 seizoenen gemaakt en hebben maar vier mensen alle obstakels overwonnen. In Amerika zijn er na acht seizoenen twee winnaars. Ninja Warrior wordt inmiddels in twintig andere landen gemaakt en in meer dan 157 landen uitgezonden.

www.sheknows.com

Voor de Nederlandse Ninja Warrior Perry is het een droom die uitkomt dat het programma naar Nederland komt. "Ik train al meer dan vijf jaar intensief en heb aan internationale competities en tv-shows meegedaan in China, Vietnam en Maleisië. Ik heb daar echt duizenden euro's in gestoken. Nu kan ik eindelijk meedoen aan het Nederlandse programma en voor de total victory gaan. Dat is mijn ultieme droom. Ik wil me officieel de eerste Nederlandse Ninja Warrior ooit kunnen noemen."

Wipe-Out 2.0?

Volgens Perry lijkt het programma totaal niet op Wipe-Out. Hij hoop dan ook dat mensen het serieus gaan nemen. "Het is geen grappige tv-show, het is echt topsport. Niet alleen fysiek is het heel zwaar, ook mentaal vraagt het veel van je. Je hebt jaren getraind, de camera's staan op je: je wilt niet vallen. Dat is echt een schande. Het gevoel wat je krijgt als je alle obstakels overwint is onbeschrijfelijk: daar doe je het voor."

Peter Franken
Perry Oosterlee

Nieuwe hype?

Perry traint op een zelfgebouwd obstakel-parcours in een bos in zijn buurt. In Japan en Amerika heb je inmiddels honderden sportscholen die Ninja Warriors opleiden en trainen. De sport is daar enorm gegroeid door de tv-shows. Op dit moment zijn er in Nederland nog geen sportscholen die de specifieke Ninja Warrior-training aanbieden.

Het lijkt een eitje te gaan worden voor Perry om de show te gaan winnen, als hij inderdaad de enige is die er nu al voor traint. Helemaal zeker is hij daarvan niet. "Als de opnames straks gaan beginnen, verwacht ik dat veel mensen hiervoor gaan trainen. Ik hoop in elk geval dat ze niet massaal op mijn parcours in het bos gaan oefenen!"

Deel artikel: