Alton Sterling

Protesten in VS na doodschieten zwarte man door agenten

In de Amerikaanse stad Baton Rouge in Louisiana is de 37-jarige Alton Sterling door agenten doodgeschoten. Het schietincident is gefilmd en dat zorgt (opnieuw) voor veel protesten, zowel online als op straat.

De politie kreeg dinsdag een anonieme melding binnen, schrijft de lokale nieuwssite The Advocate. Iemand zou worden bedreigd met een wapen door een man met een rood shirt die cd's stond te verkopen. Dat was Alton Sterling. Hij verkocht de cd's op een parkeerplaats van een supermarkt.

Als de agenten aankomen bij de supermarkt, ontstaat er een worsteling, waarbij Sterling uiteindelijk wordt neergeschoten. Hij overlijdt uiteindelijk aan zijn verwondingen. Hij werd meerdere keren in zijn borst en rug geschoten. Het voorval is gefilmd:

Volgens supermarkteigenaar Abdula Muflahi had Sterling een wapen in zijn zak zitten, maar probeerde hij die niet te pakken tijdens de worsteling. De agenten reageerden in zijn ogen veel te agressief en zouden het pistool uit zijn zak hebben gehaald na het incident.

Hieronder legt de supermarkteigenaar uit hoe volgens hem de worsteling verliep:

Na de dood van Sterling zijn er protesten in Louisiana. Honderden mensen gingen afgelopen nacht de straat op. Ze hielden daarbij borden omhoog waarop stond 'zwarte levens doen ertoe'.

De politie doet onderzoek naar de zaak, maar geeft vooralsnog geen details. De bodycams die de agenten droegen zouden tijdens de worsteling zijn afgevallen.

Deel artikel: