KVR met Nathan Ghosen bij Giel
Aangepast

Gouden plaat voor Nederlandse dj KVR (16)

Niet veel 16-jarigen kunnen zeggen dat ze een gouden plaat op zak hebben. Dj in de dop Koen van Ravensberg, aka KVR, kan dat wel. Hij kreeg de plaat vanavond in Radio 2’s Roodshow uitgereikt. Hij bereikte datgene waar talloze anderen alleen van kunnen dromen. Thuis, in je kamer een liedje maken dat uitgroeit tot een hit. En hoe: zijn remix van Thinking About It is in no time18 miljoen keer beluisterd.

KVR kwam het originele nummer van de Israëliër Nathan Goshen toevallig tegen op Soundcloud. In één dag wist hij dit akoestische nummer om te zetten in de volgens Giel Beelen "perfecte zomerhit". "Ik downloadde het origineel en zette het in mijn muziekprogramma. Dan bouw je er gewoon wat omheen. De bas, de andere geluiden, precies zoals ik het wil."

Het was voor KVR een lange dag. Vanochtend trad hij samen met Nathan op in de ochtendshow van Giel en vanavond sloot hij de dag af bij Radio 2's Roodshow. Op de vraag of hij dit succes had zien aankomen, is hij duidelijk. "Nee, dit had ik zeker niet verwacht. Ik ben pas sinds de zomer een paar uur per dag aan het oefenen, soms een dag niet. Dit is dan heel vet."

Tegen Giel vertelde KVR dat het zelfs het eerste nummer is dat hij volledig afmixte. "Ik zette de remix in oktober op Soundcloud. Het nummer ging viral en na een paar dagen kreeg ik een mail van het label waar ik nu bij zit." Vanwege auteursrechten moest het nummer alleen offline worden gehaald. Op 13 maart was eindelijk de officiële release. En nu vliegen de plays op Spotify omhoog.

Koen van Ravensberg

School

In Denemarken behaalden KVR en Nathan vorige week al een gouden plaat. Of de twee samen nog meer nummers gaan maken, weet KVR nog niet. "Natuurlijk ben ik bezig met nieuwe muziek, zowel remixes als muziek van mezelf. Ik kan je alleen nog niet vertellen wanneer iets uitkomt."

Vanwege zijn leeftijd moesten zijn ouders nog wel toestemming geven voordat de jonge dj bij zijn label aan de slag kon. Ondertussen moet hij ook nog gewoon naar school. Volledig inzetten op een muziekcarrière durft hij nog niet. "Dit jaar moet ik nog overgaan naar havo 4. Als dat lukt, mag ik een mbo-opleiding voor muziekproductie volgen."

Deel artikel: