Lakeside Festival

Hoe overleef ik een festival?

Het Rode Kruis maakt zich zorgen, omdat op festivals steeds meer mensen hulp vragen op een EHBO-post. Vooral het aantal mensen met drugs op, is gestegen. De organisatie start daarom de campagne Hoe overleef ik een festival? om mensen beter voorbereid naar een festival te laten gaan.

"Wij vinden de trend dat steeds meer mensen met een drugsvergiftiging naar ons toe komen echt zorgelijk", zegt Iris van Deinse van het Rode Kruis. "We willen dat mensen een mooie en leuke festivaldag hebben en daarom verspreiden we deze tips."

Concreet betekent dat dat de EHBO-app van het Rode Kruis een eigen festivalhoek krijgt. Daarin worden bijvoorbeeld tips gegeven wat je moet doen als een vriend of vriendin flauwvalt door te veel drank of drugs.

Daarnaast hoopt de organisatie dat festivalgangers meer op elkaar gaan letten. Daarom is er een test gemaakt, waarmee je op ludieke wijze kan zien wat voor festivaltype je bent.

Rode Kruis-app

"We laten specifiek zien wat de risico’s voor jou zijn en met wie je het beste op pad kan gaan", zegt Van Deinse. "Wij adviseren bijvoorbeeld als je een enorme party animal bent, op pad te gaan met iemand die zegt: 'hé, nu eens even een slok water' of 'zullen we even gaan chillen in een hoek?'. Zo kom je het festival beter door."

De vraag is natuurlijk of deze campagne de diehard-festivalgangers echt op andere gedachten gaat brengen. "We hopen echt dat het helpt", zegt Van Deinse. "We willen iedereen helpen, maar het is beter als iedereen goed voorbereid is en het niet nodig is."

Deel artikel: