NOSop3

Dit is waarom je wél in onaantrekkelijk Emmen wilt wonen

NOS / Harro Brouwer

Emmenaren begrijpen er niks van dat hun gemeente onderaan bungelt op de ranglijst met de 50 grootste gemeenten. Amsterdam is de populairste stad om te wonen, Emmen de minst populaire. Volgens de inwoners heeft hun stad juist ontzettend veel te bieden.

"Mensen denken dat wij hier in het verdomhoekje van Drenthe nog in plaggenhutten wonen maar dat is absoluut niet waar. Wij zijn bezig om Emmen vooruit te krijgen en dat lukt ook", zegt gemeenteraadslid Sandro Slijepcevic (20). 

Roelien🤘🏻
@Roeliieen
Zelf moet ik er niet aan denken om in een grote stad te wonen dus ik ben wel blij in Emmen #rtlnieuws
3 jaar geleden

Wat maakt wonen in Emmen aantrekkelijk?

Met die vraag ging onze verslaggever de straat op. En volgens de jongeren die hij sprak is het uitgaansleven bruisend genoeg. "Op donderdagavond kun je hier over de koppen lopen."

Jeffrey Hake (25) van café Crazy Times bevestigt dat. "Bijkomend voordeel: hier kennen mensen elkaar. Dat is veel fijner dan in Amsterdam bijvoorbeeld. Er is meer saamhorigheidsgevoel."

En volgens Sandro staat Emmen misschien wel op de laatste plaats in déze lijst, maar is er ook de minste criminaliteit van alle grote steden in Nederland. "Ik loop liever een kwartier langer naar de kroeg dan dat ik me zorgen moet maken als ik de hond uitlaat."

Sandro Slijepcevic NOS / Harro Brouwer

Toch zijn er wel verbeterpunten. Het uitgaan is dan in orde, Sandro zou toch meer mogelijkheden voor jongeren willen zien. "Er is soms voor jongeren te weinig te doen hier, er zijn te weinig kansen." 

Maar daar werkt de gemeente hard aan, zegt-ie. "Uiteindelijk gaat het om de ervaring en de ervaring in Emmen is gewoon top. Kom zelf maar kijken en dan zie je hoe leuk het is."