De Irenestraat toen en nu

Hoe ligt de meest oranje straat van Nederland er nu bij?

Oranjegekte krijgt een nieuwe betekenis in de Irenestraat in Goirle. Normaal gesproken zou de straat van schoorsteen tot stoeptegel oranje gekleurd zijn, maar nu Nederland niet meedoet aan het EK, ligt hij er maar kaal bij. Geen oranje zeilen tegen de gevels, geen oranje lantaarnpalen en geen vlaggetjes.

Het EK leeft in de Irenestraat altijd veel meer dan in de rest van het land, zegt een bewoner. De teleurstelling is dan ook heel groot. "We balen er heel erg van dat het zo gegaan is. Het was echt fantastisch hier."

Nu dan maar de straat rood versieren voor België? "Nee, dat is net iets te veel moeite, maar misschien gaan we wel over de grens naar een wedstrijd kijken."

Voor en na

Om de domper dat het EK dit jaar aan onze neus voorbijgaat even goed te laten zien, hier het verschil tussen de Irenestraat nu en de Irenestraat toen Nederland wél meedeed. Verschuif het pijltje op de foto om het verschil te zien.

Het enige overgebleven teken van de oranjekoorts is deze kliko met een oranje sticker.

Toch is er in de Irenestraat goede hoop dat Nederland er over twee jaar gewoon weer bij is. "De gezelligheid moet terugkomen!"

Deel artikel: