NOS Op 3
Twitter.com/Gemrick

Het moet de stad een culturele boost geven, maar niet iedereen is blij met een selfiestandbeeld dat is geplaatst in Sugar Land, Texas.

Het bronzen beeld staat op een plein bij een winkelcentrum. Het maakt onderdeel uit van een reeks van tien beelden die zijn verspreid over de stad. Een inwoner heeft de kosten voor het maken van de beelden voor zijn rekening genomen.

Naast het selfiestandbeeld is op het plein ook een bronzen beeld van een gitaarspelende man geplaatst. Beide creaties moeten een beeld schetsen van wat er normaal gesproken allemaal gebeurt op het stadsplein.

Elke generatie dommer

Twee burgercomités hebben de standbeelden bekeken en goedgekeurd in 2014. Even later ging ook de gemeenteraad akkoord. Maar niet iedereen is te spreken over het standbeeld, ook al zijn de kunstwerken niet betaald van gemeenschapsgeld.

Zo vindt Frederiko het standbeeld nogal storend. Hij ziet het als een voorbeeld van hoe we "generatie na generatie dommer en dommer worden". Mariah ziet het op haar beurt als een belediging voor de rijke historie die Sugar Land in haar ogen heeft. Ook Gabby schaamt zich:

En waar Gabby voor vreest, gebeurt ook. Er zijn al de nodige selfies gemaakt met het selfiestandbeeld:

De beelden worden binnenkort met een ceremonie officieel ingewijd.

STER reclame