NOS op 3 Tech Podcast: vanaf het techfestival Campus Party

De komende dagen is de Jaarbeurs het terrein van laptopjes, 3D-printers en heel, heel veel virtual reality brillen. Daar wordt de Campus Party gehouden, een techfestival waar meer dan 9000 jonge gamers, ontwikkelaars en andere techfanaten op af komen. Een perfecte plek om de NOS op 3 Tech Podcast op te nemen.

Midden in de grote hal, tussen honderden studenten, praat Casper Meijer onder anderen met Elger van der Wel, die verslag doet van het festival.

Uitdagingen

Ook is Arnold de Koning van Rijkswaterstaat te gast. Net als tientallen andere bedrijven daagt hij de bezoekers (Campuseros) uit om met technologie een probleem op te lossen tijdens een 'challenge'. Het probleem van Rijkswaterstaat is het fileprobleem.

Iemand die weinig last heeft van files is Max Verstappen, toch heeft hij ook de hulp nodig van de festivalgangers. “Met de Maximizing Max-challenge hopen we Verstappen nog een beetje sneller te maken”, zegt Wim Venninga van Exaxt Software. "Hoe kunnen we z'n dag het efficiëntst indelen?"

Met zulke opdrachten voor de boeg hebben de Campuseros genoeg te doen. Daarom blijven veel van hen het hele festival in de Jaarbeurs slapen. Verslaggever Danny ging een aantal tentjes langs om te kijken hoe dat is.

Deel artikel: