Chewbacca-moeder gaat viral

Vrouw achter Chewbacca-video reageert op haar viral

Grote kans dat je ‘m dit weekend voorbij hebt zien komen: de video van een vrouw die een Chewbacca-masker opzet en dubbel ligt om zichzelf. De video is inmiddels meer dan 130 miljoen keer bekeken. Die hysterisch lachende vrouw is Candace Payne, een 37-jarige huismoeder van twee uit Texas.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Payne’s video is de best bekeken livestream van Facebook en gaat zelfs ver over de exploderende watermeloen van Buzzfeed heen. Die trok 10 miljoen kijkers.

Candace Payne kan het zelf maar nauwelijks bevatten:

En op Facebook schreef ze: “Ik had nooit gedacht dat ik met een simpele lach meer views zou trekken dan Mark Zuckerberg volgers heeft.”

Dat ze het Chewbacca-masker uit Star Wars kocht, was heel toevallig. Ze ging naar de winkel voor een yogabroek, maar die kon ze niet vinden. Op weg naar de uitgang stootte ze tegen een doos aan van het masker. “Ik wist meteen: die is van mij!”

Kinderen aftroeven

Om haar kinderen te slim af te zijn, zette ze de Facebook livestream aan toen ze het masker uitprobeerde: “Ik dacht: even vastleggen dat dit speeltje van mij is. Van mij! Niet van jullie.” Toen ze berichtjes kreeg van vrienden dat ze haar livestream meteen gingen delen, omdat 'ie zo leuk was, hoopte ze nog op duizend views. Maar dat werden er elk uur meer. Een dag later had 'ie al 20 miljoen views.

Op zaterdag maakte Jimmy Fallon in The Tonight Show een grap over haar. En vanmorgen was Payne te gast in de populaire ochtendshow Good Morning America.

De goedlachse huismoeder staat versteld van wat haar video teweeg brengt. Payne vertelt dat veel mensen met een depressie zich door haar video weer even vrolijk voelen. Ontroerd was ze ook: "Een moeder schreef me dat haar autistische dochter al twee maanden niet had gelachen. Maar nu lacht ze elke keer bij het zien van de Chewbacca-video."

Een moeder vertelde me dat haar autistische dochter voor het eerst weer lachte - dankzij mijn video

Good Morning America

Deel artikel: