De brand in Fort McMurray, Canada

Wekdienst van 8 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Vandaag opnieuw veel zon, maar iets minder warm dan gisteren met maximaal 25 graden. Morgen ook nog zon en warm, maar vanaf dinsdag meer kans op regen en onweer.

Wat heb je gemist?

Een opstand in een gevangenis in Merksplas in België is voorbij. Gisteravond weigerden ongeveer 200 gevangenen terug te gaan naar hun cel. Er is veel gesloopt, zei de burgemeester bij de VRT. Eén gevangene wist nog te ontsnappen in de chaos, maar werd snel opgepakt.

In Groningen is het lichaam van een vermiste student gevonden. Sjoerd van Eijk verdween vorige week na een avondje stappen. Z'n lichaam lag in het water. De student van 21 kwam waarschijnlijk om door een ongeluk.

Het lichaam werd rond 20.00 uur gevonden aan de Trompkade

De wind heeft de bosbranden in Canada verder aangewakkerd. Gevreesd wordt dat het door brand getroffen gebied verdubbelt.

"Ik vind mezelf geen held, maar ik heb hier de laatste dagen meer helden gezien dan ik dacht dat er bestonden", zegt een Canadese brandweerman tijdens een live interview op de Canadese televisie. Hij is een van de tientallen brandweermannen die zijn ingezet om de enorme bosbranden te bestrijden.

Canadese brandweerman: ik werk in een heldenbedrijf

Verder vandaag...

Weten we wie de landskampioen wordt in de eredivisie. Ajax heeft de beste papieren. De club heeft evenveel punten als PSV, maar staat voor op doelsaldo.

Vandaag is ook de derde etappe van de Giro d'Italia, van Nijmegen naar Arnhem. Tom Dumoulin mag opnieuw in de leiderstrui starten, maar hij rekent erop dat het de laatste dag zal zijn.

Dumoulin: zou goed kunnen dat Kittel morgen roze pakt

Fijne dag (ook aan je moeder)!

Deel artikel: