Wekdienst van 7 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen,

Vandaag volop zon, bij 25 tot lokaal 27 graden. Ook morgen veel zon, bij 23 tot 25 graden. Maandag is het ook nog zomers, maar vanaf dinsdag minder warm en kans op een enkele bui.

Wat heb je gemist?

Het werd een van de grootste operaties in zijn soort genoemd: het verplaatsen van de spoorbrug over de A1 bij Muiderberg. Gisteravond werd gestart met het verplaatsen van het 8400 ton wegende gevaarte. De operatie is nog gaande, om 10.00 uur gaan alle rijstroken weer open. De nieuwe brug is nodig omdat de A1 wordt verbreed van zes naar elf rijstroken. De oude brug was niet breed genoeg.

Centimeter per centimeter komt de brug op zijn plek

In Ede zijn vannacht alweer auto's in brand gestoken. Vier naast elkaar geparkeerde auto's zijn volledig uitgebrand. Sinds de gemeente een Marokkaans buurthuis in de wijk Veldhuizen heeft gesloten is het erg onrustig in de wijk. Vanwege de overlast geldt in een deel van de wijk een samenscholingsverbod.

Zeker vier auto's werden in brand gestoken

In het Zuid-Limburgse Bunde heeft een man vier agenten verwond met een mes. Een van de agenten werd gestoken in zijn been, de andere drie raakten gewond aan hun arm. De politie was afgekomen op een melding dat de man in zijn tuin aan het doordraaien was. Toen agenten de man wilden aanhouden, viel hij ze aan. Hij was waarschijnlijk dronken.

Verder vandaag...

Start de Nederlander Tom Dumoulin in de roze leiderstrui in de tweede etappe van de Giro d'Italia. Gisteren was de eerste tijdrit in Apeldoorn, vandaag wordt er gefinisht in Nijmegen. Het is ook groot feest in het Engelse Leicester - daar neemt de gelijknamige voetbalclub de titel in ontvangst na het winnen van de Premier League. Arjen Robben kan met zijn club Bayern München kampioen worden van de Duitse Bundesliga.

Fijn weekend, en goed insmeren!

Deel artikel: