NOS Op 3
ANP/NOS

Goedemorgen,

Het wordt een zonnige dag, met 21 graden op de Wadden tot 24 graden in het binnenland. Ook dit weekend zonnig en warm, plaatselijk meer dan 25 graden.

Wat heb je gemist?

Bezoekersrecord voor bevrijdingsfestivals

De bevrijdingsfestivals zijn nooit eerder zo goed bezocht als gisteren. Volgens de politie waren er meer dan een miljoen mensen op de veertien bevrijdingsfestivals. De drukste festivals waren die in Groningen, Zwolle, Wageningen en Haarlem. 

Bevrijdingsdag werd gisteravond afgesloten op de Amstel in Amsterdam, waar het traditionele 5 mei-concert was, dit keer met onder meer het Radio Filharmonisch Orkest, Paul de Munnik, Hadewych Minis en Ali B. 

Bevrijdingsdag feestelijk afgesloten

Het was trouwens de zonnigste Bevrijdingsdag ooit. De zon scheen 14 uur en 20 minuten. Dat is 20 minuten langer dan het oude record uit 2000.

Liverpool viert de 1-0 tegen Villarreal Getty Images

Liverpool en Sevilla naar Europa League-finale 

Liverpool won met 3-0 van Villarreal, Sevilla versloeg Sjachtar Donetsk met 3-1. Beide ploegen ontmoeten elkaar op 18 mei in Basel in de finale van de Europa League.

Tien aanhoudingen voor dodelijke schietpartij Dordrecht 

De politie heeft tien verdachten aangehouden voor de schietpartij in Dordrecht, gisteren aan het einde van de middag. Een man van 38 uit Dordrecht werd tijdens het bevrijdingsfeest op straat doodgeschoten.

De verdachten gingen ervandoor in meerdere auto's. Een van de auto's verloor een bumper en een kentekenplaat. Zo kwam de politie de verdachten op het spoor. 

Verder vandaag... 

Op Nederlandse bodem gaat vandaag de Giro d'Italia van start. De wielerliefhebber kijkt al weken reikhalzend uit naar de start in Apeldoorn, waar een tijdrit van 9,8 kilometer wordt gereden.

Giro d'Italia

De NOS doet live verslag van de tijdrit, waarin Tom Dumoulin tot de favorieten behoort voor de zege. De uitzending begint om 14.15 uur en duurt zo'n drieënhalf uur. Dumoulin begint om 16.47 uur.

En vanavond wordt de nieuwe spoorbrug bij Muiderberg met speciale voertuigen op zijn plaats gereden. De brug is 255 meter lang, 17 meter breed, 55 meter hoog en weegt 8400 ton. Daarmee is de brug een van de grootste objecten ooit die verplaatst wordt. 

STER reclame