1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS

Dit is de man achter de hits van Lil' Kleine

Zijn debuutalbum WOP heeft vandaag de platina status behaald. Je kunt dus wel zeggen dat 't lekker gaat met de carrière van Lil' Kleine. Maar wie is de man achter zijn succes?

Jack Shirak (22) is één van de succesvolste producers van dit moment. Het gaat nu zo goed met hem, dat hij singles in z'n eentje wil uitbrengen en ook internationale artiesten graag met hem willen samenwerken.

Julien Willemsen (zijn echte naam) was 14 jaar toen hij begon met produceren. "Ik zat eerst op pianoles, maar op die leeftijd begon ik te chillen met vrienden en was pianoles niet meer zo cool. Ik besloot muziek te gaan maken op de computer en ging in de leer bij Boaz van de Beatz." Boaz is ook een Nederlandse producer en werkte al voor sterren als Pharrell en Ariana Grande.

"Ik bleef mezelf ontwikkelen en voor ik het wist had ik een monsterhit te pakken." Die monsterhit was Drank en drugs met jeugdvrienden Lil' Kleine en Ronnie Flex. "We waren lol aan het trappen in de studio en binnen twintig minuten hadden we de track klaar. Als je goed luistert, hoor je dat Ronnie een bericht ontvangt op zijn telefoon."

"Na Drank en drugs ging het snel", aldus Jack. En dat klopt. Met hiphopcollectief New Wave won hij de Popprijs 2015 en de Edison voor beste album en beste hiphop. Ook ging hij voor andere artiesten produceren als Ali B en Maan (de winnares van The Voice of Holland). Maar nu wil hij in zijn eentje singles uitbrengen.

"Ik ben nu bezig met liedjes onder mijn eigen naam, als dj. Niet per se om uit de schaduw te stappen van rappers of omdat ik meer shine wil pakken, maar ik wil gewoon doen wat ik zelf wil."

NOS
Jack Shirak en Ali B in de studio

Of zijn nieuwe muziek op zijn huidige muziek zal lijken? "Dat hoeft niet. Mijn nieuwe werk zal best verschillen van wat ik nu maak. Nu produceer ik vooral Nederlandstalige rapmuziek. Maar ik wil ook Engelstalige hits produceren, zonder rap."

Overigens hoeven artiesten die nog graag met Jack een hit willen scoren, zich geen zorgen te maken. "Ik zal nog zeker blijven samenwerken met rappers en zangers. Zo ben ik op dit moment bezig met het nieuwe album van Lil' Kleine. Het vorige album, WOP, hebben we in zes dagen gemaakt, maar voor dit album willen we een aantal maanden de tijd nemen."

NOS
Jack Shirak geniet van zijn succes

Ook in het buitenland lopen er projecten. "Met de Britse rapper Tinie Tempah werk ik aan zijn nieuwe album en ik kom net terug uit Zweden. Daar heb ik gewerkt met Loreen, de winnares van het Eurovisiesongfestival 2012, en Amanda Jenssen. Zij werd tweede bij de Zweedse versie van Idols en komt binnenkort naar Nederland, zodat we nog meer toffe liedjes kunnen maken."

Wie Jack nog op zijn verlanglijstje heeft staan? "Dan moet je denken aan grote namen als Justin Bieber en Kanye West. Maar ik wil eerst dat de naam Jack Shirak beroemder wordt."

Deel artikel: