ANP

Gezondheidsproblemen? Laat je huis nakijken!

Zijn jouw ramen regelmatig beslagen en blijft er maar een muffe geur rondhangen in je huis? Dan heb je waarschijnlijk een ongezonde woning. Bewoners van zulke huizen kampen vaak met gezondheidsklachten als vermoeidheid, concentratieproblemen en griep.

Dat blijkt uit onderzoek van de Humboldt Universiteit in Duitsland, onder 14.000 Europeanen. Volgens de wetenschappers ervaart de helft van de Nederlanders lusteloosheid en weinig energie. Ook heeft twee derde regelmatig keelpijn of een loopneus. En dat wordt volgens hen mede veroorzaakt door een slecht binnenklimaat.

Ongezonde woningen

Herken je de gezondheidsklachten en denk je dat het klimaat van jouw woning toe is aan verbetering? In hun rapport geven de onderzoekers vijf tips hoe je dit aan kan pakken.

NOS
ANP
Voor een slaapkamer is dit te warm, rond 18 graden is ideaal.

Bovenstaande tips klinken misschien cliché, maar volgens de onderzoekers leveren ze een hoop op. Het risico op vermoeidheid en futloosheid zou met 50 procent verminderen als mensen alleen al het klimaat van hun slaapkamer verbeteren. Dus toch maar dat led-lampje van je wekker uitzetten en je nachtlampje opbergen in je nachtkastje.

Deel artikel: