Depp en Heard bieden hun excuses aan

Johnny Depp door het stof voor illegaal meebrengen hondjes naar Australië

Een dramatische slotakte in de 'war on terrier'. Johnny Depp en zijn vrouw Amber Heard hebben een filmpje online gezet waarin ze zich verontschuldigen voor het illegaal meenemen van hun honden naar Australië. Dat mag niet omdat er daar geen hondsdolheid en tekenziektes bestaan, en dat willen ze graag zo houden

Vorig jaar april vloog het stel met hun twee hondjes in hun privéjet naar Australië zonder hen vooraf aan te geven. De douane kwam erachter toen er een foto opdook van de twee terriërs - Pistol en Boo - bij een hondentrimsalon.

Het gevolg: boze autoriteiten die aankondigden de hondjes af te moeten maken, Amber Heard die halsoverkop met hondjes terugvloog naar Amerika en een strafzaak.

"Australië is een fantastisch eiland. Met een schat aan unieke planten, dieren en mensen", zegt Heard in het filmpje. "Dit moet beschermd worden", zegt Depp en hij voegt toe dat Australiërs net zo uniek zijn als hun natuur.

Heard biedt in het filmpje haar excuses aan voor het niet aangeven van Pistol en Boo. Depp sluit af met het advies aan de kijkers 'alles aan te geven' als ze naar Australië gaan.

Vanochtend moesten Depp en Heard voor de Australische rechter verschijnen, waar het filmpje ook werd vertoond. Ze kwamen weg met een voorwaardelijke straf van 1000 Australische dollars.

Depp en Heard vanochtend bij de rechtbank

Voor de rechtbank was de video overtuigend genoeg. De reacties op Twitter zijn minder lovend. 'Noord-Koreaans' wordt het filmpje genoemd. Ook de vergelijking met een ontvoeringsvideo komt voorbij.

Deel artikel: