Nieuwe sprinters met usb, wifi, stopcontacten én een wc

tijd van publicatie
Arno Leblanc/NOS
Geschreven door
Arno Leblanc
verslaggever NOS op 3

Het is afgelopen met te kleine prullenbakjes die tegen je knie aan drukken in de nieuwe sprinters van NS. En van een lege telefoon zul je ook minder snel last hebben. In de 58 nieuwe sprinters die vanaf 2017 gaan rijden zitten stopcontacten en usb-aansluitingen en er is wifi.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Het nieuwe aan de nieuwe sprinters

De nieuwe treinen werden door de NS met spoed besteld bij de Zwitserse fabrikant Stadler. Omdat mbo-studenten straks ook een OV-studentenkaart krijgen en omdat de economie aantrekt verwacht de NS meer reizigers. De eerste nieuwe Sprinter is nu in Nederland om getest te worden.

"De trein gaat komend jaar veel testkilometers maken op het Nederlandse spoor. Ondertussen worden acht werkplaatsen klaargemaakt voor het onderhoud aan dit nieuwe type trein. Ook worden honderden machinisten en technici opgeleid, net als duizenden conducteurs," aldus Tom de Groot, projectmanager van NS. 

NS