Paul Walker EPA
NOS Op 3

De dochter van Paul Walker heeft 8,8 miljoen euro gekregen vanwege de dood van de Hollywood-acteur in 2013. Ze heeft een schikking getroffen met de nabestaanden van Roger Rodas. Hij zat achter het stuur toen de Porsche, met Paul Walker in de passagiersstoel, op hoge snelheid van de weg raakte en tegen rij bomen tot stilstand kwam. 

Rodas is deels verantwoordelijk voor de crash, zegt de advocaat van de dochter. Het geld is volgens hem een fractie van wat Walker nog had kunnen verdienen, als hij niet was verongelukt.

Walker speelde onder meer in de populaire Fast & Furious-filmreeks, waarvan het laatste en zevende deel zonder hem moest worden afgemaakt. Zijn broers namen de rol van Walker over en de film werd aan hem opgedragen. 

De schikking werd al een jaar na het ongeluk getroffen, in 2014, maar was tot nu toe niet opgemerkt omdat haar naam deels was weggelaten in de stukken. 

Zelf verantwoordelijk

Er liep ook nog een rechtszaak tegen Porsche, omdat de fabrikant nalatig zou zijn geweest. Volgens de familie van Walker heeft de autofabrikant in het ontwerp van de sportauto bezuinigd op belangrijke veiligheidsmaatregelen, die het leven van de acteur hadden kunnen redden. Maar de rechter oordeelde deze week dat de fabrikant niets te verwijten valt.

Nadat de Porsche van de weg raakte, vloog de auto in brand. Volgens de familie was Walker na de klap nog in leven en werd het vuur hem fataal. Porsche zegt dat de acteur zelf verantwoordelijk was voor zijn dood. 

STER reclame