NOS Op 3
AFP

Nog even en je kan met Snapchat bellen - o wacht, dat is nu al. De berichtendienst voert vandaag een flinke update van het chatgedeelte door: Chat 2.0, met allerlei nieuwe functies.

Het chatten moet een stuk leuker worden met meer dan 200 nieuwe stickers en door makkelijk video- en audioberichten toe te voegen. Videochatten kon al een tijdje, maar het audiostukje (zeg maar bellen) is nieuw. Verder kan je iemand aan een gesprek toevoegen die nog niet in de chat zit. En bij geen gehoor laat je een boodschap achter.

Toegankelijker

Tijdens een chat kan je bovendien wisselen van audio naar video en vice versa, stickers toevoegen, én foto's uit je fotobibliotheek op je toestel erin gooien. Dat kan in geen enkele andere videochatdienst.

Flink wat aanpassingen dus. Volgens techsite ​The Verge moeten ze het chatgedeelte aantrekkelijker en toegankelijker maken.

Ook de functie Stories heeft een nieuwe toepassing: die zendt openbare Stories van je vrienden 24 uur na posten achter elkaar uit. Zodat het een soort tv-beleving wordt: achterover hangen en kijken maar.

Snapchat heeft naar eigen zeggen 100 miljoen dagelijkse gebruikers. En het lijkt nu nog wat meer op andere berichtenapps zoals Whatsapp (1 miljard maandelijks actieve gebruikers per maand) en Facebook Messenger (800 miljoen maandelijks actieve gebruikers).

STER reclame