ANP

Verdwijnt de Raket écht? Waarschijnlijk niet

Het begon allemaal met een bericht in het Financieel Dagblad: 'Raket vliegt eruit bij OLA'. Al snel namen media als NU.nl, Metro en het AD het nieuws over. Op Twitter werd geschokt gereageerd op het nieuws.

Het FD heeft inmiddels het bericht van zijn site verwijderd.

Dit is 'de deal':

Unilever wil de verkoop en productie van de Raket stoppen, omdat ze wereldwijd niet langer 450 soorten ijsjes willen verkopen, maar nog maar 90. Lokale favorieten, zoals de in Nederland populaire Raket, zouden daarom niet meer in de winkel te koop zijn vanaf mei. De 'Europese knallers' worden dan bij ons geïntroduceerd.

Zo reageren OLA en Unilever:

Een belletje naar Unilever leidt tot een ietwat ongemakkelijk gesprek. Op de vraag of het om een 1-aprilgrap gaat, antwoordt een woordvoerder: "Als dat zo is, gaan jullie er dan nog wat mee doen?" Wanneer we even later wederom dezelfde vraag stellen, komt deze keer als antwoord: "Het zou wel de timing hebben, hè?"

Kort daarna worden we gebeld door ijsjesproducent Ola. Ook die stellen we de gesloten vraag of het om een 1-aprilgrap gaat. Een ja of nee komt er niet, wél allerlei omslachtige antwoorden over "een verandering in strategie". Na enig aandringen, zegt de woordvoerster: "Als jij denkt dat het een 1-aprilgrap is, dan zou ik er niets mee doen."

Of het een 1-aprilgrap betreft, kunnen we dus niet met 100 procent zekerheid stellen. Maar het heeft er alle schijn van. De onderstaande zorgen lijken dus voor niets geweest te zijn.

Deel artikel: