NOS Op 3
NOS

Het gaat hard met de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. Sinds het geloof officieel is erkend, groeit het aantal Nederlandse aanhangers snel. Binnenkort wordt het tienduizendste lid verwacht, en staan de eerste Spaghettimonster-huwelijken gepland. Dit voorjaar geven de eerste pastafarians, zoals de aanhangers heten, elkaar het jawoord.

Frank Noorderloos ziet zijn bruiloft helemaal zitten. "De Kerk van het Vliegende Spaghetti-monster lijkt ons de ideale plek om in het huwelijk te treden." Hij trouwt deze zomer met zijn vriendin Rosanne Sterenborg, beiden zijn sinds een maand enthousiaste pastafarians.

Wat Frank het meest aanspreekt, zijn de principes achter het geloof. "Bijvoorbeeld dat het Spaghettimonster net zo waar is als dat het niet waar is. Dat geldt voor alle geloven, daarom moeten gelovigen elkaar in hun waarde laten."

Frank en Rosanne NOS

Noordeloos is ook enthousiast over de hemel van het Vliegend Spaghettimonster. "Er zijn daar biervulkanen en striptenten met zowel mannelijke als vrouwelijke strippers. Maar er is ook een hel, daar is het bier lauw en hebben de strippers soa’s. Toch beter dan andere hellen."

Misschien dat we pastaringen maken.

Frank Noorderloos

Pasta vormt de basis van het bestaan voor veel pastafarians, dat moet ook zichtbaar zijn bij de huwelijksceremonie. "Misschien dat we pastaringen maken, of een mooie witte jurk van pasta. En vergieten, die zijn ook een must." Het vergiet is voor pastafarians een religieus symbool.

Frank maakt zich niet druk over mensen die hem niet begrijpen of negatieve reacties uit andere geloven. "Net als ik hun geloof niet helemaal begrijp, zullen zij dat andersom ook hebben. Ik hoop dat het ze aanzet tot nadenken." 

STER reclame