Wekdienst van 1 maart: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen,

Vanuit het westen regen, mogelijk zelfs natte sneeuw. Aan het eind van de ochtend kan het glad worden in het noorden en oosten. Het is zo'n 2 graden vanochtend, vanavond kan het nog 8 graden worden.

Wat heb je gemist?

Wie eenmaal arm is, blijft dat vaak. Zo'n 600.000 mensen leven in langdurige armoede, zegt het Sociaal en Cultureel Planbureau. Dat betekent dat je drie jaar of langer leeft van een laag inkomen. Voor een alleenstaande was een laag inkomen in 2014 1020 euro, voor een twee-oudergezin met drie kinderen 2100 euro en voor een een-oudergezin met twee kinderen 1540 euro.

Helft langdurige armen heeft werk

De FBI mag Apple niet dwingen om de iPhone van een drugsdealer te kraken, zegt een Amerikaanse rechter. Volgens de rechter is het verzoek van de FBI onpraktisch en overdreven. De FBI krijgt de iPhone van de drugsdealer niet open maar Apple weigert al weken mee te werken.

De VN heeft hulpgoederen uitgedeeld in een buitenwijk van de Syrische hoofdstad Damascus. Dat kon heel lang niet omdat er zwaar werd gevochten, maar nu er een staakt-het-vuren is, konden twintig VN-vrachtwagens vol spullen naar binnen rijden. De VN hoopt de komende vijf dagen 150.000 mensen te voorzien van eten, drinken en medicijnen.

Verder vandaag...

In de Tweede Kamer stemmen ze vandaag over aparte opvang van bedreigde asielzoekers. Onder meer homoseksuele en christelijke vluchtelingen hebben met bedreigingen te maken. D66 en de PvdA willen voor hen aparte opvang.

Deel artikel: