1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS

Zes keer eerder dodelijk treinongeluk sinds 2000

Bij het treinongeluk in Dalfsen is een dode gevallen. De trein botste bij een spoorwegovergang op een hoogwerker. In de trein zaten 10 tot 15 mensen, zij worden behandeld door de hulpdiensten.

Treinongelukken waarbij in de trein doden vallen, komen niet vaak voor. Sinds 2000 waren er zes, Dalfsen nog niet meegerekend.

31 oktober 2002

ANP
De vrachtwagen en personenauto zit nog onder de locomotief

In 2002 botst een trein bij Veenendaal vol op een personenauto én een vrachtwagen met oplegger. De bestuurder van de auto overlijdt en er is veel schade.

Een opmerkelijk verhaal, want een aanrijding met twee voertuigen gebeurt eigenlijk nooit. Later blijkt dat door werkzaamheden aan de overgang de spoorbomen open waren blijven staan.

20 maart 2003

Marcel van Hoorn

Een stoptrein botst frontaal op een goederentrein bij Roermond. Het ongeluk werd veroorzaakt doordat de machinist van de stoptrein een hartinfarct kreeg. Alleen hij overlijdt bij het ongeluk, en er vallen enkele zwaargewonden.

17 juni 2003

Novum RegioFoto

Bij Graswijk in de buurt van Emmen rijdt een lege passagierstrein tegen een pantservoertuig van Defensie. Twee medewerkers van Defensie komen om, een derde springt op tijd van het voertuig. De treinmachinist overleeft het ook. Het pantservoertuig stak een onbewaakte spoorwegovergang over tijdens een oefening.

24 september 2009

ANP

Twee goederentreinen botsen frontaal op elkaar bij Barendrecht onder een viaduct waar de A15 overheen gaat. Beide machinisten raken bekneld. Een van de twee overlijdt, de ander raakt zwaargewond. De ravage is groot, en de opruimwerkzaamheden duren dagen.

21 mei 2009

Bij een botsing tussen een auto en een trein op een onbewaakte spoorwegovergang in Teuge komen de twee inzittenden van de auto om. De ongeveer dertig passagiers van de trein blijven ongedeerd.

21 april 2012

ANP

Bij het Amsterdamse Westerpark botsen een sprinter en een intercity frontaal op elkaar. Bijna 200 mensen raakten gewond, van wie 20 ernstig. Een van hen overlijdt aan zijn verwondingen. Een van de treinen had een rood sein genegeerd.

Deel artikel: