Martin Shkreli in het parlement

Martin Shkreli beledigt nu Congres met 'imbecielen'

Martin Shkreli heeft nog meer Amerikanen tegen zich in het harnas gejaagd. Gisteren verscheen hij voor het Amerikaanse Congres, waar hij moest uitleggen waarom zijn bedrijf de prijs van een aidsmedicijn met 5000 procent verhoogde.

Hij zei geen woord, beriep zich op advies van z'n advocaten op 'the Fifth' en wierp de commissieleden provocerende blikken toe. Eerder had hij al gezegd dat hij ernaar uitkeek om het Congres te woord te staan, om ze "te beledigen en de les te lezen".

Maar Shkreli hield dus zijn mond; hij beriep zich op zijn zwijgrecht. Meerdere commissieleden probeerden de ondernemer uit zijn tent te lokken, maar vergeefs. De enige vraag waarop hij antwoord gaf was over zijn naam: "Je spreekt het uit als 'Shu-kreli' toch?" "Yes sir", antwoordde hij.

Ook de tactiek "And what about that Wu-Tang Clan album you bought for 2 million dollar?" werkte niet, Shkreli hield zijn lippen stijf op elkaar.

Het hele vraag-en-antwoord-spelletje zie je hier:

Imbecielen

10 minuten later mocht Shkreli gaan. Waar hij vervolgens wél wat zei, was op Twitter:

Zo kennen we hem weer. En hij ging door op de videochat BlaB.

Volgens z'n advocaat is Shkreli niet de bad boy. Hij noemde de commissie een "vijandig forum". "Uiteindelijk is hij niet de slechterik, maar de held."

Deel artikel: