Phil Anselmo treedt op met Down

'White power' en Hitlergroet op podium: metal-scene boos?

Een opmerkelijke afsluiter van het metalfestival Dimebash 2016 in Hollywood: Phil Anselmo met de woorden white power én de Hitlergroet. Ene Chris R. zette de beelden online:

Grapje, reageerde Anselmo. Ze hadden backstage witte wijn gedronken en daar refereerde hij aan. "Jullie moeten een dikkere huid kweken." Maar de helft van de metal-community is boos. De andere helft vindt het geen big deal.

En da's niet oké, reageert Robb Flynn van Machine Head: "Als dit Chad van Nickelback was, of Justin Bieber, zouden er koppen rollen. The goddamn shitstorm that would fly around." En dat van die witte wijn is ook niet waar: "Ik was erbij en ik kan je verzekeren dat er backstage geen Chardonnay te bekennen was."

Fortarock Nijmegen

Wat nog wel een dingetje kan worden: Anselmo staat in juni met zijn band Down op Fortarock in Nijmegen. Kan dat optreden nou wel doorgaan?

Da's nog niet zeker. Het was een dronken actie, zegt de organisatie. "Maar als dit z'n nieuwe houding gaat worden, moeten er consequenties aan verbonden worden." Fortarock komt wel met een statement waarin ze het incident afkeuren. "Hij had veel beter moeten weten."

Deel artikel: