NOS Op 3
AFP

De Indiase politie heeft vijftien plekken in Mumbai aangewezen waar je geen selfie meer mag nemen, schrijft de BBC. Onder deze 'no selfie zones' vallen ook een aantal toeristische trekpleisters zoals het drukke Girgaum Chowpatty strand, de Marine Drive promenade, Bandra Bandstand, Sion Fort en Worli Fort. 

Vorige week gleed een meisje van 18 in Mumbai nog uit toen ze een selfie probeerde te maken en viel in zee. Een voorbijganger probeerde haar te redden, maar dat liep niet goed af. Het lichaam van de man spoelde maandag aan en het meisje is nog altijd vermist. Zaterdag vielen ook tieners in zee bij het maken van een selfie. Een van hen verdronk.

De politie vraagt de gemeente daarom om waarschuwingsborden op te hangen en daar waar nodig worden lifeguards ingezet. Agenten op straat moeten al mensen waarschuwen als ze op een onverstandige plek een selfie willen nemen. Als al deze maatregelen onvoldoende blijken te werken, wil de politie daadwerkelijk de 'no selfie zones' invoeren.

Niet de eerste keer

Vorig jaar werd in India ook al uit voorzorg een 'no selfie zone' geïntroduceerd op een hindoefestival waar miljoenen bezoekers op afkomen. De politie was bang voor verdrukkingen, omdat mensen te lang stilstaan om een foto te nemen.

STER reclame