NOS Op 3
AFP

Vandaag is een wens van veel Twitteraars in vervulling gegaan: de FBI heeft vanmorgen de gehate hedgefondshandelaar Martin Shkreli opgepakt. Hij zou vermogensfraude hebben gepleegd. 

De 32-jarige Shkreli kreeg in september de woede van het internet over zich heen doordat hij lachend de prijs van een nieuw aangekocht aidsmedicijn in één dag verhoogde van 13,50 dollar naar 750 dollar per pil. 

Martin Shkreli YouTube

Toen het nieuws van de arrestatie naar buiten kwam, brak er dan ook een virtueel gejuich los op sociale media.

De meest gehate man van het internet

Shkreli liet zichzelf kennen als een gehaaide handelaar die alleen op geld uit is. Vooral de manier waarop hij in september de prijsverhoging aankondigde zorgde voor veel ophef. Op een congres zei hij: "ik had de prijs eigenlijk nog hoger moeten leggen. Mijn investeerders verwachten maximale winst op hun investering."

Zelfs presidentskandidaat Hillary Clinton reageerde op het bericht door te stellen dat de door Shkreli voorgestelde verlaging van 10 procent "een belediging" was. Shkreli's reactie was veelzeggend:

De haatstorm die Shkreli toch al over zich heen kreeg, werd afgelopen weekend nog een tikje heviger. Bloomberg maakte bekend dat de 32-jarige 'Pharma Bro' voor 2 miljoen dollar het unieke album had gekocht dat rapformatie Wu-Tang Clan had gemaakt als ode aan de muziek.

In plaats van het album te delen met alle fans, liet Shkreli weten het gekocht te hebben zodat hij met rappers en andere grote jongens uit de muziekindustrie kon omgaan die het album wilden horen. Hij zou het album al sinds mei in bezit hebben, maar het nog niet hebben geluisterd. 

Opgepakt wegens vermogensfraude

Shkreli werd vandaag gearresteerd omdat hij stiekem geld uit een door hem opgericht farmaceutisch bedrijf zou hebben gebruikt om zakelijke schulden af te betalen. Vanmorgen (lokale tijd) stond de FBI voor zijn deur. Het is nog niet bekend of hij op borgtocht wordt vrijgelaten. 

STER reclame