Jordan Jacobs

'Verdwenen' Britse backpacker weer terecht

De Britse backpacker Jordan Jacobs is gevonden. Hij was vijf dagen geleden als vermist opgegeven door zijn ouders, omdat ze een verontrustend bericht van hem kregen. "Een man heeft me naar een eiland gebracht, maar nu laat hij me niet meer gaan."

Alle reden voor paniek bij zijn familie, dus plaatste zijn zus Emily een oproep op Facebook.

Heeft iemand Jordan Jacobs gezien in de laatste 48 uur? Ik maak me steeds meer zorgen.

Jordans zus Emily Jacobs in een noodkreet op Facebook
De oproep die Emily Jacobs op Facebook plaatste

"Neem alsjeblieft contact op als je iets weet", schrijft Emily. En dat gebeurde: de familie kwam in contact met een paar reisgenoten van Jordan. Zij vertelden dat hij vrijdagavond met een Thaise man mee was gegaan, die hij had ontmoet bij de wasserette bij z'n hostel. Die man zou hem gratis met de boot van Krabi, een stad op het vasteland, naar dat hostel op het eiland brengen.

De plekken waar Jordan was en naartoe ging

Bij dat hostel is hij nooit aangekomen. Op zaterdagochtend kreeg Emily's moeder Debby een berichtje van Jordan via Facebook. "Dat berichtje kwam er op neer dat hij ons nooit meer zou kunnen zien en dat hij van ons hield", vertelde Emily aan de Britse krant The Daily Mail.

Toen ik vroeg of het goed met hem ging, zei hij 'ik heb al te veel gezegd, ik hou van je'

Debbie Jacobs tegen The Daily Mail

Dat was niet de laatste keer dat ze hem sprak. "Maandag was hij ineens online op Facebook en toen belde ik hem gelijk, maar hij wilde of kon niet vertellen waar hij was", vertelt Debbie aan de krant.

"Hij zei alleen dat hij ervoor moest zorgen dat wij veilig waren. Toen ik vroeg of het goed met hem ging, zei hij 'ik heb al te veel gezegd, ik hou van je', en dat was het. We hebben daarna geen contact meer gehad."

De politie vond Jordan vandaag op het strand van Koh Phi Phi. Hij probeerde aan een baantje te komen bij duikscholen op het eiland, zegt een lokale politieagent tegen The Guardian.

"Hij leeft nog en het gaat goed met hem. Hij heeft z'n baard geschoren", vertelt de agent. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat Jordan gevonden is en heeft contact met hem en zijn familie.

Deel artikel: