NOSop3

Trumps schreeuw om aandacht werkt

AFP

Donald Trump heeft behalve veel kritiek ook veel publiciteit voor zichzelf geregeld met z'n uitspraak gisteren. Hij zei dat de grenzen van de VS dicht moeten voor alle moslims en daarop gingen de Amerikaanse media helemaal los.

Journalisten en media-watchers speculeerden gelijk over wie het eerste interview met Trump zou uitzenden.

Dylan Byers
@DylanByers
Who lands the next Donald Trump interview?
3 jaar geleden
Michael Calderone
@mlcalderone
Trump calls for banning Muslims, then gets to call into four networks:
3 jaar geleden

De 'eer' ging naar Fox News waar hij zes minuten zendtijd kreeg. ABC, CNN en MSNBC volgden. Bij de laatste kreeg hij een half uur de tijd om z'n betoog te doen.

MSNBC
@MSNBC
Trump defends Muslim ban: “You should be afraid of the other side, not my side" https://t.co/9n78X4MoU0 (Harnik/AP)
3 jaar geleden

Trump weet met z'n uitspraken meer media-aandacht te genereren dan wie dan ook in de VS. Hij is een kijkcijferkanon en nieuwsstations kunnen hem maar moeilijk weigeren.

Volgens Andrew Tyndall, die de avond-nieuwsuitzendingen in de VS analyseert, heeft Trump alleen al afgelopen weekend een kwart van alle verkiezingszendtijd op ABC News, CBS en NBC gekregen. En dat is opgeteld 178 minuten meer dan z'n tegenstander die het dichtst bij hem in de buurt komt.

Hoewel veel Amerikanen naar Trump kijken is niet iedereen blij met alle media-aandacht die hij krijgt.

Leona Broussard
@leonab1234
@brianstelter @greta @GMA @Morning_Joe @DylanByers the media is the reason this man has gotten where he is at. Hitler is back
3 jaar geleden
C_T 📖📰💭☕
@tmix0338
@brianstelter I wish everyone would stop interviewing him. He has proven he is not fit for President..show him he is irrelevant! #DumpTrump
3 jaar geleden