Dascha Graafsma Twitter / @renegraafsma
NOS Op 3

De politie gaat onderzoeken waar de 16-jarige Dascha Graafsma in de laatste uren voor haar dood is geweest. Dat meldt RTV NH

Dit weekend kwam het meisje om het leven doordat ze onder een trein kwam. De vader van Dascha plaatste een post op Facebook over haar dood, omdat hij twijfelt aan de lezing van de politie. Die gaat uit van zelfmoord. 

Dascha was vrijdag uit met vriendinnen in de bar Let's Get Down in Hilversum. Rond 02.00 uur ging ze daar weg om even te plassen, schrijft haar vader op de Facebookpost, die inmiddels meer dan 136.000 keer is gedeeld.

"Ze is niet meer teruggekomen", schrijft vader René. Om 5.45 uur werd Dascha geschept door een trein bij het station Hilversum Sportpark. Wat in de uren daartussen is gebeurd, is nog onduidelijk. Maar haar vader gelooft niet dat zijn dochter zelfmoord heeft gepleegd.

NOS

Zelfmoord

Hij heeft al tips gekregen naar aanleiding van de Facebookpost. "Ik krijg tips en spreek getuigen. Ik heb mensen gesproken die met mijn dochter waren die nacht, die op dat moment drugs aan het gebruiken waren."

Dascha's vader denkt dat zijn dochter mogelijk gedrogeerd is. De politie wilde tegenover RTV Utrecht niet ingaan op de vraag of het meisje mogelijk onder invloed was van drank of drugs. "Dit soort gegevens delen we alleen met de familie van het meisje", vertelt een woordvoerster van de politie. 

De vader van Dascha liet eerder weten dat hij geen genoegen neemt met een afgerond onderzoek, omdat hij er niet van overtuigd is dat zijn dochter zelfmoord pleegde. "Dat is het niet. Ik wil niet dat mijn dochter een dossier wordt."

"Wie haar ook kent stelt: dit kan niet waar zijn, alsof Dascha zelf het leven niet meer wilde", schrijft hij. Dascha is gevonden zonder jas, terwijl het die nacht erg slecht weer was. "Het is fysiek onmogelijk om daarmee zo veel tijd buiten door te brengen in die weersomstandigheden." 

De politie wil nu toch ook weten wat er in de tussenliggende uren is gebeurd van het moment dat Dascha uit de bar verdween totdat ze werd gevonden. Hiervoor zullen onder meer camerabeelden worden gebruikt om vast te stellen waar ze is geweest.

STER reclame