NOS Op 3
AFP

Mison Sere is de lelijkste man van Zimbabwe. Een twijfelachtige eer misschien, maar toch is de teleurstelling bij de nummer 2 groot. William Masvinu vindt zichzelf namelijk veel lelijker.

Masvinu won de titel drie keer eerder, maar moest het dit jaar dus afleggen tegen de 42-jarige Mison. Volgens Masvinu heeft Mison alleen maar gewonnen omdat hij zo'n lelijk gebit heeft, maar mist hij de "natuurlijke lelijkheid".

En laat de verkiezing nou net daar over gaan - ook officieel. De organisatie zegt dat mensen met een beperking of die zichzelf hebben verbouwd niet mee mogen doen.

Gekke bekken

Maar volgens een van de juryleden waren het juist de gekke bekken van Mison die de jury over de streek trokken. "Masvinu denkt dat hij zo lelijk is dat hij geen moeite hoeft te doen. Dat heeft hem de titel gekost."

Met dat standpunt zijn Masvinu en zijn aanhangers het niet eens, zij vinden Mison "te knap" om te winnen. "Ik ben lelijk van mezelf, hij niet", zegt Masvinu. "Hij is alleen lelijk als 'ie z'n mond open doet."

Onzin, zegt Mison, die 500 dollar won met de verkiezing. "Ze moeten gewoon accepteren dat ik lelijker ben", zegt hij. "Ik hoop dat ik een tv-contract krijg. Ik ben al langs scholen geweest om te laten zien hoe lelijk ik ben. Dit is mijn kans om op tv te komen."

STER reclame